Audrey Hepburn

May 4, 2014 by

Audrey Hepburn

Azi sărbătorim 85 de ani de la naşterea actriţei Audrey Hepburn, o adevărată divă a cinematografiei, provenind dintr-o familie nobilă. A studiat baletul în Londra şi a început o carieră în modeling, până când a fost descoperită de către producători în 1948 şi a început să joace în filme.

I-a cucerit pe toţi de la Hollywood cu talia de silfidă, într-o epocă în care actriţele cu forme erau foarte populare (Marilyn Monroe), cu inocenţa şi eleganţa ei din primul film realizat în SUA, Roman Holiday (Vacanţă la Roma) cu Gregory Peck, pentru care a obţinut un premiu Oscar.

A continuat cu filme celebre (în total 31),  care rămân în istoria cinematografiei mondiale, Sabrina, Love in the Afternoon, Charade. Dar rămâne în amintirea tuturor pentru rolurile din Breakfast at Tiffany’s şi My Fair Lady.

La sfârşitul anilor ’60 se retrage din lumina reflectoarelor, devine Ambasador Special UNICEF, ajutând copiii din America Latină şi Africa, poziţie pe care o păstrează din 1988 până în 1993, când se stinge din viaţă în Elveţia.

Rămâne în mintea şi în sufletul nostru ca una dintre cele mai îndrăgite actriţe, un adevărat model pentru cei din jur.

“Success is like reaching an important birthday and finding you’re exactly the same.”

 

Filme

Roman Holiday (1953)
Sabrina (1954)
War and Peace (1956)
Funny Face (1957)
Love in the Afternoon (1957)
Breakfast at Tiffany’s (1961)
Charade (1963)
Paris – When It Sizzles (1964)
My Fair Lady (1964)
How to Steal a Million (1966)
Two for the Road (1967)
Robin and Marian (1976)

0 Comments

Trackbacks/Pingbacks

  1. Audrey Hepburn | Bianca Lucia Rus | Bun De Citit - […] divă a cinematografiei. I-a cucerit pe toţi cu talia de silfidă, inocenţa şi eleganţa cinema.rusbianca.ro cateva secunde …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>