La ceai cu Audrey Hepburn

May 12, 2013 by

La ceai cu Audrey Hepburn

Ieri am fost invitată la un ceai pentru proiecţia filmului Breakfast at Tiffany’s cu ocazia aniversării a 84 de ani de la naşterea actriţei Audrey Hepburn, un adevărat icon al eleganţei. Cu toate acestea ea mărturiseşte “ I never think of myself as an icon. What is in other people’s minds is not în my mind. I just do my thing.

O femeie cu talie de silfidă la Hollywood, în perioada în care erau la modă actriţele cu forme, ca Marilyn Monroe reuşeşte să cucerească publicul film după film. După câteva producții europene ( ea fiind născută în Belgia) în America îşi face debutul cu Vacanţa la Roma (1953) alături de Gregory Peck pentru care primeşte şi premiul Oscar.
Actriţa atinge cu adevărat notorietatea cu Breakfast at Tiffany’s (1961), după ce trecuse prin Funny face, Sabrina, Love inthe afternoon, filme superbe în care joacă de mari actori din acea perioadă: Fred Astaire, Humphrey Bogart.

Micuţa rochie neagră, atitudinea independentă şi nonşalanţa fac un personaj remarcabil: Holy Golightly, o tânără care locuiește la New York aflată în căutarea fericirii şi liniştii sufleteşti. Pentru mai multe detalii vedeţi o recenzie de-a mea aici.
Vă recomand să urmăriţi şi alte filme frumoase precum Charade din 1963 cu Cary Grant, o comedie spumoasă sau My Fair Lady din 1964 cu preferatul ei, Rex Harrison.

La sfârşitul anilor ’60 Audrey se retrage din lumină reflectoarele (deşi mai filmează 2-3 filme ulterior) după o carieră de succes (31 de filme bune) şi se preocupă să ajute copii din America Latină şi Africa, devenind ambasadoare pentru UNICEF timp de 5 ani. Se stinge din viaţă în 1993 în Elveţia din cauza unei boli necruţătoare: “For me, the only things of interest are those linked to the heart.”

Mulţumesc celor care s-au ocupat de atmosfera frumoasă din cadrul evenimentului de la ceainăria “La un ceai”, cu prăjiturele pe măsură şi cadouri frumoase. Mai multe detalii despre proiecție precum și alte acțiuni viitoare aflaţi pe pagina lor de Facebook, aici.

Ne revedem cu drag la o altă întâlnire şi până atunci ne pregătim de premiera anului din 17 mai a mult aşteptatului The Great Gatsby!

0 Comments

Trackbacks/Pingbacks

  1. La ceai cu Audrey Hepburn | Bun De Citit - [...] at Tiffany's cu ocazia aniversării a 84 de ani de la naşterea actriţei Audrey Hepburn. cinema.rusbianca.ro cateva …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>